SERVIS VARILNIH APARATOV TIG IN MIG MAG, TUDI INVERTERSKIH

Servis varilnih aparatov poskrbi za njihovo brezhibno delovanje in za daljšo življenjsko dobo. S pravilnim in pravočasnim vzdrževanjem je omogočen resnično kakovosten, močan zvar, s čimer se izboljša kakovost končnih izdelkov.

Pomembno je, da je servis prilagojen vrsti naprave ter da zanj poskrbi oseba, ki ima dovolj znanja in izkušenj s tovrstnimi opravili. Seveda pa je nujno, da se še pred nakupom dobro informirate in izberete preverjeno kvalitetnega proizvajalca oziroma znamko, hkrati pa najboljši varilni aparat za svoje potrebe.

Varilni aparat MIG MAG

Varilni aparat MIG MAG

Varilni aparat TIG ali varilni aparati CO2 oz. MIG MAG?

Ena od osnovnih dilem pri nakupu je povezana z vprašanjem, ali je bolje izbrati varilni aparat MIG MAG ali TIG. Katera je torej najboljša možnost? Odgovor seveda ni preprost, saj je odvisen od vaših pričakovanj oziroma od tega, ali vas bolj zanima najboljši možni zvar ali ugodna cena in enostavna izvedba postopka.

Varjenje po postopku TIG, pri katerem se kot inertni plin uporablja argon, omogoča večji nadzor nad zvarom. Zvar je močnejši, obenem pa lepši in bolj odporen za korozijo. Za postopek je značilna uporaba netaljive volframove elektrode, ki se ne izrablja. Metoda pride v poštev predvsem pri visoko legiranih jeklih in pri barvnih kovinah. Varilni aparat TIG torej zagotavlja nadpovprečno močan zvar, vendar je treba pri tem opozoriti, da morda ni najprimernejša izbira za začetnike. Postopek TIG namreč zahteva več znanja kot denimo MIG MAG, saj je zapletenejši, obenem pa počasnejši.

Za začetnike je tako primernejši varilni aparat MIG MAG. Ker se med postopkom MAG kot zaščitni plin uporablja CO2, se za tovrstne naprave včasih uporablja izraz varilni aparati CO2. Prednost uporabe CO2 so nižji stroški. Metoda MAG z uporabo CO2 praviloma povsem zadošča za domačo uporabo, predvsem ko gre za spajanje konstrukcijskih jekel in tanjše pločevine. Za nekoliko močnejši zvar oziroma za profesionalno rabo pa se priporoča postopek MIG, pri katerem se kot zaščitni plin uporablja argon.

Varilni aparat TIG

Varilni aparat TIG

Kdaj je smiselno izbrati inverterski varilni aparat?

Ena od podvrst je inverterski varilni aparat, ki je zagotovo najboljša izbira za delo na terenu. V primerjavi s klasičnimi modeli za delavnice so inverterske različice bistveno lažje, posledično pa je možen enostaven prenos med lokacijami. Dodatna odlika je manjša poraba električne energije, kar posledično pomeni nižje stroške. Širši razpon prilagajanja moči vam omogoča natančnejšo prilagoditev.

Poleg tega pa ste manj odvisni od kakovosti električnega omrežja. Inverterski varilni aparat namreč ne zahteva priklopa na visokonapetostno omrežje. Praviloma povsem zadošča klasično električno omrežje, do katerega lahko dostopamo v praktično vsakem gospodinjstvu. Glavna slabost inverterskih modelov je večja možnost za okvare, zato je običajno potreben pogostejši servis varilnih aparatov, ki temeljijo na inverterskem principu.

Varilni aparat tig cena

Varilni aparat tig cena

Celo najboljši varilni aparat zahteva občasen servis…

Ne glede na to, za katero od različic se odločite (TIG, MIG MAG oz. CO2, inverterski model itn.), morate upoštevati, da bo najverjetneje potreben vsaj občasen servis, na primer zaradi manjših okvar ali v okviru rednega vzdrževanja. Tudi najboljše naprave zahtevajo ustrezno vzdrževanje, sicer kakovost zvara ne bo optimalna, zato je pametno, da že pred nakupom preverite možnosti servisa.

Najboljši varilni aparat

Najboljši varilni aparat

Hiter in profesionalen servis varilnih aparatov

Če potrebujete profesionalen, hkrati pa čim hitrejši servis varilnih aparatov, smo v podjetju Pretent pravi za vas. S tovrstnimi storitvami se namreč ukvarjamo že vrsto let (podjetje deluje že vse od leta 1990).

Ponujamo vam servis varilnih aparatov vseh vrst (inverterskih in klasičnih, MIG MAG oz. CO2 in TIG). Možen je servis naprav najrazličnejših znamk in za različne namene – tako tistih za domačo kot tistih za profesionalno oz. industrijsko uporabo.

Še posebej ponosni smo na dejstvo, da smo si prislužili naziv pooblaščenih serviserjev znamk Stel, CEA in Jasic (modele omenjenih znamk najdete tudi v našem prodajnem programu). Servis praviloma izvajamo v prostorih podjetja na naslovu Cesti na Brdo 85, Ljubljana, po potrebi pa tudi na terenu.

PRETENT d.o.o., Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana, Slovenija
DELOVNI ČAS:
Od ponedeljka do petka od 7:00 do 16:00 ure.

© 2020 PRETENT podjetje za proizvodnjo regulacijske tehnike in trgovino, d.o.o. | Vse pravice pridržane |

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki